Συχνές Ερωτήσεις

Ποια είναι η πολιτική ακυρώσεων:
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την πολιτική ακυρώσεων εισιτηρίων εδώ.
Πού μπορώ να δω τα δρομολόγια;
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα δρομολόγια πατώντας εδώ.
Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια;
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις τιμές των εισιτηρίων πατώντας εδώ.
Υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις στα δρομολόγια;
Η εταιρεία μας προσφέρει εκπτώσεις στα εισιτήρια για παιδιά, άτομα με αναπηρία κ.α., καθώς και για εισιτήρια aller retour για πολλούς προορισμούς. Για περισσότερες διευκρινήσεις επικοινωνήστε μαζί μας.
Πόση ώρα διαρκούν τα ταξίδια;
Μπορείτε να ενημερωθείτε για τη διάρκεια των δρομολογίων πατώντας εδώ.
Πώς μπορώ να κάνω κράτηση για το όχημα μου;
Μπορείτε να κάνετε κράτηση μόνο για το όχημα ή τη μηχανή σας συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα, καλώντας στα τηλέφωνα +302821095511 και +302821095530, ή στέλνοντας e-mail ([email protected]).
Υπάρχει κάποια λίστα αναμονής για οχήματα και μηχανές;
Λίστες αναμονής για οχήματα και μηχανές, τηρούνται αυστηρώς πριν τον απόπλου στα ανάλογα εκδοτήρια.
Από πού μπορώ να παραλάβω το εισιτήριό μου;
Τα εισιτήρια σας μπορείτε να τα προμηθευτείτε είτε από τα κατά τόπους εκδοτήρια είτε ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα τουλάχιστον μία ώρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση του πλοίου.
Πώς μπορώ να πληρώσω το εισιτήριό μου;
Μπορείτε να πληρώσετε το εισιτήριό σας: -Με μετρητά απευθείας, στα εκδοτήρια εισιτηρίων και σε όλα τα συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά γραφεία. -Με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, από την επίσημη ιστοσελίδα, από τα εκδοτήρια εισιτηρίων και από τα συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά γραφεία όπου γίνονται δεκτές όλες οι κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές).
Μπορώ να αλλάξω ημερομηνία ή προορισμό στο εισιτήριό μου;

Η αλλαγή του εισιτηρίου μπορεί να πραγματοποιηθεί στα εκδοτήρια και τυχόν διαφορά που θα προκύψει στο κόστος του εισιτηρίου, λόγω αλλαγής διαδρομής, επιβαρύνει τον επιβάτη.

Για οποιαδήποτε αλλαγή ημερομηνίας που αφορά το όχημα ή τη μηχανή σας, πρέπει να έχει προηγηθεί, οπωσδήποτε, τηλεφωνική επικοινωνία (+302821095511 και +302821095530) για τον έλεγχο διαθεσιμότητας ελεύθερων θέσεων στο γκαράζ των πλοίων.

Τι γίνεται εάν χάσω το εισιτήριό μου;
Σε περίπτωση απώλειας του εισιτηρίου θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικώς (+302821095511 και +302821095530) ή μέσω αποστολής e-mail ([email protected] και [email protected]) για να σας καθοδηγήσουμε. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την πολιτική απώλειας εισιτηρίων εδώ.
Πόση ώρα πριν τον απόπλου πρέπει να βρίσκομαι στο λιμάνι;

Πρέπει να βρίσκεστε στο λιμάνι τουλάχιστον μισή ώρα πριν τον απόπλου του πλοίου.

Μπορεί να ταξιδέψει και το κατοικίδιο μαζί μου;

Τα κατοικίδια πρέπει να είναι εμβολιασμένα και να συνοδεύονται από το πρόσφατα ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας. Για λόγους υγιεινής, απαγορεύεται η παραμονή των κατοικίδιων στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Εφόσον κυκλοφορούν θα πρέπει να είναι δεμένα με λουρί και να φορούν υποχρεωτικά φίμωτρο. Τα πλοία μας διαθέτουν ειδικούς κλωβούς φύλαξης για τα κατοικίδια εφόσον ζητηθεί η παραμονή τους εκεί.

Ποιους προορισμούς εξυπηρετεί η εταιρία;
Οι επιβάτες μπορούν να ταξιδέψουν με τα πλοία της ΑΝΕΝΔΥΚ στους εξής προορισμούς: Χώρα Σφακίων, Λoυτρό, Aγία Ρουμέλη, Σούγια, Παλαιόχωρα, Πλακιά Ρεθύμνου, Aγία Γαλήνη Ρεθύμνου και Γαύδο. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
Πώς θα ενημερωθώ για τυχόν αλλαγές ή ακυρώσεις δρομολογίων λόγω καιρικών συνθηκών;
Για τυχόν τροποποιήσεις στα δρομολόγια λόγω καιρικών συνθηκών μπορείτε να ενημερωθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα, στα τηλέφωνα των κεντρικών γραφείων της εταιρείας ή τις λιμενικές αρχές. Η ΑΝΕΝΔΥΚ δε φέρει ευθύνη σε περίπτωση ακύρωσης,καθυστέρησης ή αλλαγής των δρομολογίων λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων ή μετά από εντολή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ή απο τις Λιμενικές Αρχές ή για λόγους ανωτέρας βίας.
Υπάρχει ανταπόκριση των δρομολογίων με τα αντίστοιχα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου;

Το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου, κατά τη καλοκαιρινή περίοδο, διαθέτει πρωινά δρομολόγια από τα Χανιά προς τη Χώρα Σφακίων πριν την αναχώρηση των πλοίων της ΑΝΕΝΔΥΚ για οποιονδήποτε προορισμό. Αντίστοιχα, στην επιστροφή, υπάρχουν δρομολόγια που συνδέουν τη Χώρα Σφακίων, τη Σούγια και τη Παλαιόχωρα με τα Χανιά, αμέσως μετά την άφιξη των πλοίων της ΑΝΕΝΔΥΚ. Για το ακριβές ωράριο των δρομολογίων μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου ή να τηλεφωνήσετε στο τηλέφωνο: +30 28210-93052.

Πρέπει να αναφέρω κάποιο πρόβλημα υγείας που έχω πριν την αναχώρηση;

Για τη δική σας, καλύτερη εξυπηρέτηση, παρακαλείστε να ενημερώσετε για τυχόν πρόβλημα υγείας (δικό σας ή συγγενικού προσώπου) τόσο κατά την έκδοση, όσο και κατά την επιβίβασή σας στο πλοίο, για να σας προσφέρουμε τη καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση ταξιδεύοντας με τα πλοία της ΑΝΕΝΔΥΚ.

Επιτρέπεται το κάπνισμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού;

Το κάπνισμα απαγορεύεται στους κλειστούς χώρους. Μπορείτε να καπνίσετε στους εξωτερικούς χώρους και για λόγους ασφαλείας και υγιεινής, παρακαλείστε να μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα στους χώρους των πλοίων και τη θάλασσα.

Μπορούν τα παιδιά να ταξιδεύουν μόνα τους με την ANENDYK Seaways;

H Εταιρεία δεν δέχεται κρατήσεις για παιδιά κάτω των 15 ετών που δε συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα. Οι ανήλικοι επιβάτες άνω των 15 ετών μπορούν να ταξιδεύουν ασυνόδευτοι, αρκεί να υποβάλουν προς την εταιρεία δήλωση υπογεγραμμένη και από τους δύο γονείς τους ή τον κηδεμόνα τους, μέσω της οποίας οι γονείς / κηδεμόνες δηλώνουν ότι φέρουν την απόλυτη ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στο ανήλικο κατά την διάρκεια του ταξιδιού ή για κάθε ζημία που προκαλείται από αυτό σε τρίτους. Η εν λόγω εξουσιοδότηση θα πρέπει να φέρει θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής των γονέων / κηδεμόνων.

Η πρωτότυπη δήλωση να εκδίδεται σε 2 πρωτότυπα ανά διαδρομή – την μία θα την επιδεικνύει στο κεντρικό πρακτορείο έκδοσης και την άλλη να την έχει μαζί του ο ανήλικος προς ενημέρωση του πλοίου.