Προσβάσιμος μέσω δύο εντυπωσιακών φαραγγιών, ο Πλακιάς είναι ένας από τους αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς του νησιού. Ο ανεμώδης καιρός του, δεν αποτρέπει τους επισκέπτες από το να απολαύσουν τις όμορφες αμμώδεις παραλίες του, και για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την γύρω περιοχή, ο Πλακιάς είναι το ιδανικό σημείο για να ξεκινήσετε. Κατά τους μήνες της καλοκαιρινής σεζόν, ο Πλακιάς πλημμυρίζει από τους επισκέπτες, τον χειμώνα όμως η εικόνα αλλάζει πλήρως και ο Πλακιάς μετατρέπεται σε ένα χαλαρό παραδοσιακό χωριό που προσφέρει την αυθεντική γεύση της κρητικής ζωής. Ο Πλακιάς ξεκίνησε ως ένα μικρό ψαροχώρι τη δεκαετία του 1960. Ωστόσο, οι άνθρωποι έχουν κατοικήσει την περιοχή από την εποχή των Μινωιτών. Είναι ένα από τα πολλά ορεινά χωριά της νότιας Κρήτης και, μεταξύ των αξιοθέατων της περιοχής, μπορείτε να βρείτε θραύσματα τειχών και δρόμων που κατασκευάστηκαν από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Νικηφόρο Β’ Φωκά για τη σύνδεση των χωριών, πριν από περισσότερα από χίλια χρόνια.

ΠΛΑΚΙΑΣ

Με λίγα λόγια

Προσβάσιμος μέσω δύο εντυπωσιακών φαραγγιών, ο Πλακιάς είναι ένας από τους αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς του νησιού. Ο ανεμώδης καιρός του, δεν αποτρέπει τους επισκέπτες από το να απολαύσουν τις όμορφες αμμώδεις παραλίες του, και για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την γύρω περιοχή, ο Πλακιάς είναι το ιδανικό σημείο για να ξεκινήσετε.

Κατά τους μήνες της καλοκαιρινής σεζόν, ο Πλακιάς πλημμυρίζει από τους επισκέπτες, τον χειμώνα όμως η εικόνα αλλάζει πλήρως και ο Πλακιάς μετατρέπεται σε ένα χαλαρό παραδοσιακό χωριό που προσφέρει την αυθεντική γεύση της κρητικής ζωής.

Ο Πλακιάς ξεκίνησε ως ένα μικρό ψαροχώρι τη δεκαετία του 1960. Ωστόσο, οι άνθρωποι έχουν κατοικήσει την περιοχή από την εποχή των Μινωιτών. Είναι ένα από τα πολλά ορεινά χωριά της νότιας Κρήτης και, μεταξύ των αξιοθέατων της περιοχής, μπορείτε να βρείτε θραύσματα τειχών και δρόμων που κατασκευάστηκαν από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Νικηφόρο Β’ Φωκά για τη σύνδεση των χωριών, πριν από περισσότερα από χίλια χρόνια.

Υπαίθριες Δραστηριότητες

Όπως στο μεγαλύτερο μέρος της ακτογραμμής της Κρήτης, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε εξωτερικούς χώρους. Το νότιο τμήμα του νησιού είναι γεμάτο με εντυπωσιακά τοπία, γκρεμούς, μέχρι καλά κρυμμένες παραλίες, που σημαίνει ότι είναι ένας παράδεισος για όσους θέλουν να ζήσουν μια μικρή περιπέτεια κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Περιτριγυρισμένος από βουνά στα βόρεια, ο Πλακιάς είναι μια εξαιρετική βάση για εξορμήσεις πεζοπορίας, ορειβασίας και άλλα σπορ. Στην περιοχή θα βρείτε μερικές πίστες αναρρίχησης, ενώ θα βρείτε και δραστηριότητες όπως αλεξίπτωτο πλαγιάς κ.ά.

Θαλάσσια Σπορ και Παραλίες

Ο Πλακιάς είναι ευλογημένος με το Λιβυκό Πέλαγος στα νότιά του. Οι παραλίες είναι κυρίως αμμώδεις, που σημαίνει ότι προσφέρονται για πολλά αγαπημένα θαλάσσια σπορ, όπως θαλάσσιο σκι, καγιάκ, κ.ά.

Τους πιο ήσυχους μήνες, υπάρχουν φαινομενικά ατελείωτες ακτές για βόλτα, αλλά προσέξτε τα κύματα, καθώς μπορεί να είναι αρκετά ισχυρά!

Ο ταραχώδης καιρός του Πλακιά το καθιστά ιδανικό μέρος για σέρφινγκ. Κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου τον επισκέπτονται σέρφερς. Μπορείτε και εσείς να δοκιμάσετε αυτό το άθλημα σε μια από τις σχολές σέρφινγκ που θα βρείτε εδώ!

Χαλάρωση & Τοπική Ζωή

Ο Πλακιάς είναι ένα ιδανικό μέρος για χαλάρωση. Η απέραντη όμορφη λευκή άμμος τον καθιστά τον ιδανικό προορισμό για διακοπές στην παραλία, και επειδή το χωριό είναι παραδοσιακό και μικρό, είναι εύκολο να περιπλανηθείτε και να βρείτε μικρά καφέ και οικογενειακά εστιατόρια τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε κατά τις απογευματινές ώρες. Για όσους θέλουν λίγο περισσότερη δράση, κατεβείτε στον παραλιακό δρόμο του Πλακιά τις νυχτερινές ώρες.

Η ατμόσφαιρα σε αυτό το μικρό χωριό σίγουρα ζωντανεύει τις τελευταίες ώρες της ημέρας, καθώς οι άνθρωποι συρρέουν από τις παραλίες στις πολλές ταβέρνες και τα μπαρ που βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο. Αυτό το ψαροχώρι διαθέτει επίσης μερικά υπέροχα εστιατόρια με θαλασσινά, οπότε για είναι ιδανικό για όσους λατρεύουν το φαγητό.

Γύρω Περιοχές

Ο Πλακιάς είναι ιδανικός για να εξερευνήσετε τα τριγύρω χωριά.

Αυτά τα πανέμορφα χωριά είναι η επιτομή της παραδοσιακής ελληνικής ζωής, και, με την αρχαία κρητική αρχιτεκτονική τους, θα νιώσετε μίλια μακριά από τα τουριστικά σημεία.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περιφερειακό Ιατρείο Πλακιά:
+30 28323-40112