Η Αγία Γαλήνη είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό στις νότιες ακτές της κοιλάδας του Αμαρίου. Περίπου στα μέσα της νότιας ακτής της Κρήτης, αυτό το λαβυρινθικό χωριό βρίσκεται σε ένα πολυσύχναστο λιμάνι που περιβάλλεται από τα όροι όρος Σιδέροντας ή Σιδέρωτας, Κέδρος και Ψηλορείτη. Η αμφιθεατρική διάταξη της Αγίας Γαλήνης προσφέρει εντυπωσιακή θέα στον κόλπο της Μεσσαράς και το Λιβυκό Πέλαγος, και ήταν ένα από τα πρώτα τουριστικά θέρετρα της Κρήτης. Τα λιθόστρωτα σοκάκια και οι βοτσαλωτές παραλίες μαγεύουν τους επισκέπτες, ενώ τα άφθονα μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες προσφέρουν ένα χαλαρωτικό διάλειμμα για να απολαύσετε το εκπληκτικό περιβάλλον.

Οι λάτρεις της ιστορίας θα χαρούν να ανακαλύψουν τον αρχαίο ναό που είναι αφιερωμένος στη θεά Άρτεμης και ένα ρωμαϊκό ναυάγιο του 3ου μ.Χ. αιώνα. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης του Ρεθύμνου, οι λάτρεις μπορούν να μελετήσουν τα διάφορα αντικείμενα που έχουν βρεθεί σε ανασκαφές στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων αγαλμάτων, λαμπτήρων και ειδωλίων. Για όσους ενθουσιάζεστε με την ελληνική μυθολογία, δεν θα πρέπει να χάσετε τον ψηλό βράχο στο δυτικό άκρο του λιμανιού, όπου λέγεται ότι ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος ξεκίνησαν την πτήση τους για να ξεφύγουν από τον βασιλιά Μίνωα.

ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ

Με λίγα λόγια

Η Αγία Γαλήνη είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό στις νότιες ακτές της κοιλάδας του Αμαρίου.

Περίπου στα μέσα της νότιας ακτής της Κρήτης, αυτό το λαβυρινθικό χωριό βρίσκεται σε ένα πολυσύχναστο λιμάνι που περιβάλλεται από τα όροι όρος Σιδέροντας ή Σιδέρωτας, Κέδρος και Ψηλορείτη.

Η αμφιθεατρική διάταξη της Αγίας Γαλήνης προσφέρει εντυπωσιακή θέα στον κόλπο της Μεσσαράς και το Λιβυκό Πέλαγος, και ήταν ένα από τα πρώτα τουριστικά θέρετρα της Κρήτης.

Τα λιθόστρωτα σοκάκια και οι βοτσαλωτές παραλίες μαγεύουν τους επισκέπτες, ενώ τα άφθονα μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες προσφέρουν ένα χαλαρωτικό διάλειμμα για να απολαύσετε το εκπληκτικό περιβάλλον.

Ιστορία

Οι λάτρεις της ιστορίας θα χαρούν να ανακαλύψουν τον αρχαίο ναό που είναι αφιερωμένος στη θεά Άρτεμης και ένα ρωμαϊκό ναυάγιο του 3ου μ.Χ. αιώνα.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης του Ρεθύμνου, οι λάτρεις μπορούν να μελετήσουν τα διάφορα αντικείμενα που έχουν βρεθεί σε ανασκαφές στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων αγαλμάτων, λαμπτήρων και ειδωλίων.

Για όσους ενθουσιάζεστε με την ελληνική μυθολογία, δεν θα πρέπει να χάσετε τον ψηλό βράχο στο δυτικό άκρο του λιμανιού, όπου λέγεται ότι ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος ξεκίνησαν την πτήση τους για να ξεφύγουν από τον βασιλιά Μίνωα.

Τοπίο

Για όσους αναζητούν την περιπέτεια, ανακαλύψτε τις πολλές θαλάσσιες σπηλιές που κρύβονται στις βραχώδεις ακτές όπου μπορείτε να απολαύσετε τις απίστευτες ακτίνες φωτός που δημιουργούνται από τον ήλιο και τη θάλασσα. Εδώ μπορείτε να λάβετε μέρος σε μια ημερήσια εκδρομή με σκάφος σε μια κοντινή παραλία ή να επισκεφθείτε τις νήσους Παξιμάδια.

Σε κοντινή απόσταση από την Αγία Γαλήνη μπορείτε να βρείτε μερικές όμορφες εκκλησίες. Η βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας είναι ένα απίστευτο αξιοθέατο, ενώ η Παναγία στο Χορδάκι και ο Άγιος Ιωάννης στο Αμάρι, είναι εξίσου ενδιαφέροντα μέρη.

Ο ποταμός Πλατύς είναι ένα ήσυχο μέρος για να απολαύσετε τη θέα και τον καλό καιρό. Ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια στην Κρήτη, είναι ευλογημένο με πολλή βλάστηση και νερό. Κάντε μια βόλτα κατά μήκος της όχθης του ποταμού και διασχίστε μια από τις πολλές καμαρωτές πέτρινες γέφυρες. Κατά μήκος του δρόμου μπορείτε να βρείτε διάφορες λίμνες και καταρράκτες. Αν το επιθυμείτε, μπορείτε ακόμη και να κολυμπήσετε!

Νυχτερινή Ζωή

Μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα από ποιοτικά εστιατόρια και ταβέρνες για να επιλέξετε. Εάν αναζητάτε κάτι λιγότερο τουριστικό, περιηγηθείτε στα στενά σοκάκια της Αγίας Γαλήνης.

Εκεί θα βρείτε μερικά μικρότερα, πιο παραδοσιακά εστιατόρια που θα σας προσφέρουν ένα νόστιμο σπιτικό γεύμα. Μπορείτε να δειπνήσετε με θέα τη θάλασσα σε ένα από τα πολλά εστιατόρια με θέα στο λιμάνι, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τα φρέσκα ψάρια που αλιεύονται στην περιοχή.

Μετά το δείπνο, μπορείτε να βρείτε πολλά μπαρ για να περάσετε το υπόλοιπο βράδυ σας, όπου μπορείτε να απολαύσετε ποπ μουσική, τζαζ ή παραδοσιακή κρητική μουσική.

Με όλα αυτά που προσφέρει στον επισκέπτη, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Αγία Γαλήνη είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες. Η φυσική ομορφιά και η ποιότητα των εγκαταστάσεων συνδυάζονται για να κάνουν αυτόν τον υπέροχο προορισμό ιδανικό για κάθε παραθεριστή.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περιφερειακό Ιατρείο Αγίας Γαλήνης:
+30 28320-91111

Λιμενικός Σταθμός:
Τηλ: +30 28320-91206
Fax: +30 28320-91280
e-mail: [email protected]