Η Σούγια είναι ένα μικρό χωριό στα νοτιοδυτικά της Κρήτης, στο οποίο ο επισκέπτης απολαμβάνει μια χαλαρή ατμόσφαιρα καθόλη την διάρκεια του χρόνου. Αν και την επισκέπτονται πολλοί τουρίστες κάθε χρόνο, η Σούγια καταφέρνει και διατηρεί την γοητεία της. Οι περισσότεροι επισκέπτες της έρχονται εδώ για έναν και μόνο λόγο…να ξεφύγουν από βουή της καθημερινότητας. Αυτός ο μικρός παράδεισος έχει όλα όσα χρειάζεστε για ένα ήσυχο διάλειμμα – μια μεγάλη παραλία, υπέροχα τοπικά εστιατόρια και καταλύματα.

Η Σούγια είναι ιδανική για όσους απολαμβάνουν να βρίσκονται έξω στην φύση. Εδώ μπορείτε να περάσετε ολόκληρες τις διακοπές σας χαλαρώνοντας στην όμορφη παραλία του χωριού, ενώ αν το επιθυμείτε μπορείτε να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή που προσφέρεται για πεζοπορία. Σε κοντινή απόσταση από το χωριό βρίσκεται το απίστευτο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης – ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της περιοχής. Επίσης, μπορείτε να περπατήσετε προς την όμορφη πόλη της Λισσού, ένα ιδιαίτερο μέρος που είναι εξαιρετικό για μια ημερήσια εκδρομή πεζοπορίας. Διαφορετικά, για όσους αγαπούν τους παραθαλάσσιους περιπάτους, κάντε πεζοπορία στην Τρυπητή, όπου θα απολαύσετε την ομορφιά των ακανόνιστων και ορεινών ακτών της Κρήτης σε όλο τους το μεγαλείο.

Σούγια

Με λίγα λόγια

Η Σούγια είναι ένα μικρό χωριό στα νοτιοδυτικά της Κρήτης, στο οποίο ο επισκέπτης απολαμβάνει μια χαλαρή ατμόσφαιρα καθόλη την διάρκεια του χρόνου.

Αν και την επισκέπτονται πολλοί τουρίστες κάθε χρόνο, η Σούγια καταφέρνει και διατηρεί την γοητεία της. Οι περισσότεροι επισκέπτες της έρχονται εδώ για έναν και μόνο λόγο…να ξεφύγουν από βουή της καθημερινότητας.

Αυτός ο μικρός παράδεισος έχει όλα όσα χρειάζεστε για ένα ήσυχο διάλειμμα – μια μεγάλη παραλία, υπέροχα τοπικά εστιατόρια και καταλύματα.

Υπαίθριες Δραστηριότητες για τους Λάτρεις της Φύσης

Η Σούγια είναι ιδανική για όσους απολαμβάνουν να βρίσκονται έξω στην φύση. Εδώ μπορείτε να περάσετε ολόκληρες τις διακοπές σας χαλαρώνοντας στην όμορφη παραλία του χωριού, ενώ αν το επιθυμείτε μπορείτε να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή που προσφέρεται για πεζοπορία.

Σε κοντινή απόσταση από το χωριό βρίσκεται το απίστευτο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης – ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της περιοχής. Επίσης, μπορείτε να περπατήσετε προς την όμορφη πόλη της Λισσού, ένα ιδιαίτερο μέρος που είναι εξαιρετικό για μια ημερήσια εκδρομή πεζοπορίας.

Διαφορετικά, για όσους αγαπούν τους παραθαλάσσιους περιπάτους, κάντε πεζοπορία στην Τρυπητή, όπου θα απολαύσετε την ομορφιά των ακανόνιστων και ορεινών ακτών της Κρήτης σε όλο τους το μεγαλείο.

Φαγητό και Ποτό

Η Σούγια είναι ένα μικρό μέρος, οπότε δεν υπάρχουν μεγάλα εστιατόρια και μπαρ. Ωστόσο, έχει μερικά στέκια που φημίζονται για το νόστιμο τοπικό φαγητό τους. Πολλά από αυτά τα εστιατόρια είναι δημοφιλή στους ντόπιους και θα βρείτε πολλούς από τους πελάτες να δειπνούν εκεί σταθερά.

Καταλύματα

Στη Σούγια θα βρείτε αρκετά μέρη για διαμονή – από απλά δωμάτια έως ήμι-πολυτελή ξενοδοχεία. Έχει επίσης το μερίδιο από μπουτίκ, τοπικά διοικούμενα μέρη που μπορείτε να μείνετε, μερικά από τα οποία στεγάζονται σε αρκετά παραδοσιακά κτίρια.

Η διαμονή στη Σούγια θα σας κάνει λιγότερο από τον μέσο όρο για το νησί της Κρήτης, επομένως είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσετε την πολυτέλεια σε μικρότερη τιμή.

Εκδρομές

Εάν μείνετε στη Σούγια για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως θέλετε να δείτε μερικές από τις όμορφες γύρω περιοχές. Η ίδια η Σούγια είναι πολύ μικρή, οπότε μπορείτε να την γυρίσετε όλη από την πρώτη σας μέρα. Μόλις δείτε το μικρό λιμάνι και την βοτσαλένια παραλία, πιθανότατα θα αναρωτηθείτε τι άλλο υπάρχει εκεί έξω. Απο την Σούγια μπορείτε να ξεκινήσετε πολλές ημερήσιες εκδρομές – από εκδρομές με σκάφος σε ημερήσιες εκδρομές σε κοντινά χωριά και πεζοπορία σε φαράγγια. Ίσως θέλετε να κάνετε περιήγηση στα αρχαία χωριά της περιοχής. Αξίζει επίσης να κάνετε μια βόλτα με ιστιοπλοϊκό, καθώς υπάρχουν πολλοί όμορφοι όρμοι για εξερεύνηση με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Καθώς είναι ένα χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες μιας ορεινής περιοχής, η Σούγια είναι επίσης μια εξαιρετική βάση αν σας αρέσουν τα αθλήματα περιπέτειας, όπως το canyoning – καθώς υπάρχουν πολλά συναρπαστικά φυσικά τοπία κοντά.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πρακτορείο:
+30 28230-51230

Κέντρο Υγείας Κανδάνου:
+30 28233-40000