Η Χώρα Σφακίων, ή τα Σφακιά, είναι ένα όμορφο χωριό που βρίσκεται ανάμεσα στο Λιβυκό Πέλαγος και τα μαγευτικά Λευκά Όρη. Το χωριό είναι παραδοσιακό και αποτελεί ένα εξαιρετικό μέρος για διακοπές μακριά από πολυσύχναστα τουριστικά θέρετρα. Κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες, όπως επίσης και μερικά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών σας. Μην περιμένετε νυχτερινά κέντρα και πολυτελή καταστήματα. Η Χώρα Σφακίων είναι παραδοσιακή, ιδανική για ταξιδιώτες που αναζητούν κάτι περισσότερο από τον ήλιο, την άμμο, το ποτό και τα ψώνια, αν και τα πρώτα τρία προσφέρονται σε αφθονία αν το επιθυμείτε.

Σφακιά

Με λίγα λόγια

Η Χώρα Σφακίων, ή τα Σφακιά, είναι ένα όμορφο χωριό που βρίσκεται ανάμεσα στο Λιβυκό Πέλαγος και τα μαγευτικά Λευκά Όρη.

Το χωριό είναι παραδοσιακό και αποτελεί ένα εξαιρετικό μέρος για διακοπές μακριά από πολυσύχναστα τουριστικά θέρετρα. Κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες, όπως επίσης και μερικά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών σας.

Μην περιμένετε νυχτερινά κέντρα και πολυτελή καταστήματα. Η Χώρα Σφακίων είναι παραδοσιακή, ιδανική για ταξιδιώτες που αναζητούν κάτι περισσότερο από τον ήλιο, την άμμο, το ποτό και τα ψώνια, αν και τα πρώτα τρία προσφέρονται σε αφθονία αν το επιθυμείτε.

Ιστορία

Η Χώρα Σφακίων έχει μια περήφανη και ένδοξη ιστορία και μέχρι τον 18ο αιώνα είχε τον δικό της εμπορικό στόλο.

Το χωριό αντιστάθηκε στις τουρκικές και βενετσιάνικες εισβολές και αποτέλεσε κέντρο αντίστασης. Η αντίσταση έγινε ευκολότερη λόγω του περιβάλλοντος που περικλείει το χωριό, τις απόκρημνες πλαγιές των Λευκών Ορέων και των δυσπρόσιτων παραλιών.

Οι κάτοικοι είναι ακόμα και σήμερα υπερήφανοι, αλλά ταυτόχρονα φιλικοί και φιλόξενοι. Στο παρελθόν υπήρχαν πολύ περισσότερες εκκλησίες στη Χώρα Σφακίων, αλλά πολλές από αυτές βομβαρδίστηκαν κατά την Μάχη της Κρήτης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πράγματα να κάνεις

Το χωριό είναι ήσυχο και η ζωή κυλάει με χαλαρό ρυθμό. Η Χώρα Σφακίων αποτελεί ιδανικό προορισμό για εκείνους που χρειάζονται ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα.

Εδώ μπορείτε να χαλαρώσετε. Να απολαύσετε το απόγευμα σας χαζεύοντας τους ψαράδες ενώ μαζεύουν τα δίχτυα τους, ενώ απολαμβάνετε το ποτό σας ή το φαγητό σας σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής.

Αν θέλετε να εξερευνήσετε την γύρω περιοχή και τις παραλίες της, μπορείτε να το κάνετε με ασφάλεια και άνεση με ένα από τα πλοία της ANENDYK SEAWAYS.

Η γύρω περιοχή προσφέρεται για καταδύσεις, καθώς το νερό είναι καθαρό και συνδυάζεται με έντονη και πλούσια υποθαλάσσια ζωή.

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας το ευρωπαϊκό μονοπάτι μεγάλων αποστάσεων Ε4 περνά συνδέοντας τη Χώρα Σφακίων με το Λουτρό και την Αγία Ρουμέλη, η οποία ειναι χτισμένη στα ερείπια της πόλης Τάρα που καταστράφηκε από σεισμό το 66 μ.Χ.

Πώς θα Φτάσετε Εκεί

Η Χώρα Σφακίων έχει οδικό δίκτυο.

Μπορείτε να πάτε και με λεωφορείο, με το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πρακτορείο Χώρα Σφακίων:
+30 28250-91221

Κέντρο Υγείας Σφακίων:
+30 28250-91214

Aστυνομικό Tμήμα
Τηλ: +30 28250-91205

Λιμενικός Σταθμός:
Τηλ: +30 28250-91292
Fax: +30 28250-91292
Email: [email protected]