Προορισμοί

Με τα πλοία μας μπορείτε να ταξιδέψετε στους εξής προορισμούς:

Σφακιά

Σφακιά

Η Χώρα Σφακίων είναι χωριό στα νότια της Κρήτης, εντός του νομού Χανίων. Απέχει 75 χιλιόμετρα από τα Χανιά.

Βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα δυσπρόσιτη και τραχιά περιοχή που περιβάλλεται από τις απόκρημνες πλαγιές των Λευκών Ορέων και τα πολυάριθμα φαράγγια που σχηματίζονται σε αυτές.

Το χωριό είναι χτισμένο σχεδόν στην κατάληξη του φαραγγιού της Ίμπρου, ενός από τα φαράγγια της περιοχής, όπου βρίσκεται και ο δρόμος που συνδέει τον οικισμό με τα Χανιά.

.Λoυτρό

Πήρε το όνομά του λόγω των λουτρών, που βρέθηκαν εκεί, με νερό να έρχεται από την Aνώπολη.

Ανάμεσα στα παλιά κτίρια, βρίσκεται και το διοικητήριο, που χρησιμοποιήθηκε κατά την επανάσταση του 1821.

Από το Λοuτρό, μπορείτε να επισκεφθείτε τα ερείπια της αρχαίας Aράδενας, την βυζαντινή εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ και την Aνώπολη.

Αγιά Ρουμέλη

Αγιά Ρουμέλη

Παραθαλάσσιος οικισμός στη νοτιοδυτική Κρήτη.

Διαθέτει μεγάλη παραλία, ενώ η πρόσβαση γίνεται μόνο με πλοία.

Αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, αφού είναι η έξοδος του φαραγγιού της Σαμαριάς, του πιο μεγάλου στην Ελλάδα.

Βρίσκεται πάνω στα ερείπια της αρχαίας Τάρρας, που ήταν γνωστή για το μαντείο της και καταστράφηκε από σεισμό το 66 μ.Χ.

.Σούγια

Είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Συϊας, που αναπτύχθηκε κυρίως στη Ρωμαϊκή και πρώτη Βυζαντινή περίοδο.

Στην περιοχή θα βρείτε ερείπια από θολωτούς τάφους, καθώς και παλιές δεξαμενές νερού από την Ρωμαϊκή εποχή, αλλά και μια παλαιοχριστιανική βασιλική του 4ου μ.Χ., με εκπληκτικά ψηφιδωτών.

Μπορείτε να επισκεφθείτε και βυζαντινούς ναούς του 11ου και 12ου αιώνα, που βρίσκονται κοντά στη Σούγια.

Παλαιόχωρα

Παλαιόχωρα

Είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Καντάνου-Σελίνou, και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού και απέχει περίπου 70 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων.

Είναι χτισμένη πάνω σε μια χερσόνησο ανάμεσα σε δυο γραφικούς κόλπους και θεωρείται ως η “Νύμφη του Λιβυκού” και ως η ” Χώρα του Ήλιου”.

Έχει όλες τις παροχές που χρειάζεται ένας επισκέπτης. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Παλαιόχωρα είναι γεμάτη από τουρίστες.

Γαύδος

Γαύδος

Βρίσκεται 26 ναυτικά μίλια νότια της Χώρας Σφακίων, καλύπτοντας μία έκταση 27 τετρ. χλμ. και είναι το άκρο της Ευρώπης στο νότο.

Έχει πληθυσμό 98 κατοίκους. Η Γαύδος ήταν κατοικημένη από τη Νεολιθική Εποχή.

Το νησί έχει ταυτιστεί με την  Ωγυγία, όπου η Καλυψώ κρατούσε αιχμάλωτο τον Οδυσσέα. Στο νησί θα βρείτε παραλίες που δεν θα συναντήσετε αλλού.

 

 

Aγία Γαλήνη

Η Αγία Γαλήνη είναι μεγάλο παραθαλάσσιο χωριό, που καταλαμβάνει το απώτατο ΝΑ. άκρο του νομού Ρεθύμνης, στο Λιβυκό πέλαγος.
Βρίσκεται στα όρια με το νομό Ηρακλείου, κτισμένη αμφιθεατρικά επί της ανατολικής πλευράς βραχώδους άκρας, διαθέτοντας έτσι εξαιρετικό περιβάλλον και θαυμάσιο κλίμα. Απέχει από το Ρέθυμνο 55 χλμ. και από το Ηράκλειο περίπου 68 χλμ.

 

 

Πλακιάς

Ο Πλακιάς είναι παραθαλάσσιος τουριστικός οικισμός στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνης στη νότια Κρήτη.
Η περιοχή κατοικείται από την αρχαιότητα. Στη θέση του Πλακιά θεωρείται από κάποιους ότι βρισκόταν η αρχαία πόλη Λάμων ή η αρχαία πόλη Φοίνικας Λαμπαίων.
Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 143 κατοίκους. Απέχει 35 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο.